Rusland schudt de wereld wakker: gifgasaanval in Syrië blijkt opnieuw valse vlag

Rusland heeft een groepje Syrische burgers over laten vliegen naar Den Haag om een verklaring af te leggen over een vermeende chemische aanval in Syrië. Zo ook een jongetje van 11 jaar oud die te zien was in een video waarin ‘slachtoffers’ van de vermeende chemische aanval te zien waren. De media verspreidden de video met een duidelijke boodschap erbij: Assad is verantwoordelijk voor de chemische aanval. Maar artsen, burgers en zelfs de ‘slachtoffers’ die te zien zijn in de video claimen dat er helemaal geen chemische aanval plaats heeft gevonden in Douma. Wie heeft er nou gelijk? Wie profiteerde er eigenlijk het meest van deze ‘aanval’, en wat zijn de gevolgen van de recente gebeurtenissen?

Na jaren van oorlog tegen verschillende terreurgroepen in Syrië – die gefinancierd worden door zowel Westerse als Arabische landen – zijn Assad en zijn bondgenoten aan de winnende hand. Toch zijn de mainstream media in Nederland er heilig van overtuigd dat Assad opnieuw besloten heeft politieke zelfmoord te plegen door het uitvoeren van een chemische aanval op zijn eigen burgers. De meeste Nederlandse journalisten konden het daarom maar moeilijk verwerken dat zij door een Syrisch jongetje van 11 jaar oud met de neus op de feiten werden gedrukt. Zijn verklaring bevestigt het feit dat Nederlandse journalisten zichzelf te makkelijk hebben laten misleiden door Amerikaanse en Britse propagandisten. Een terugblik laat ons zien hoe westerse regeringen met hulp van journalisten op een roekeloze, onverantwoorde en inhumane manier te werk gaan.

Propagandavideo

In de ochtend van 8 april werden we in de westerse wereld wakker met het nieuws dat er ‘opnieuw’ een chemische aanval plaats heeft gevonden in Syrië. De mainstream media verspreidden massaal een video waarin slachtoffers van een chemische aanval te zien zouden zijn. De video is een dag eerder opgenomen in een ziekenhuis in de Syrische stad Douma. Getuigen (artsen en burgers) melden dat er om 19.00 uur iemand het ziekenhuis binnen kwam rennen, en vervolgens begon te roepen dat er chemische wapens waren gebruikt. De chaos begon nadat onbekenden water op mensen begonnen te gooien. Het moment van chaos is vastgelegd door een lid van de omstreden Witte Helmen, en werd vervolgens massaal verspreid door de westerse pers. De video is hieronder te zien.

Diverse onderzoeksjournalisten hebben inmiddels aangetoond dat vele leden van de ‘Witte Helmen’ nauwe banden hebben met terroristische organisaties in Syrië. Ook zijn ze in het verleden meerdere keren betrapt op het verspreiden van propagandavideo’s, en ze worden o.a. gefinancierd met Nederlands belastinggeld. Het grootste deel van de beelden over Syrië die wij te zien krijgen in de media, zijn afkomstig van de Witte Helmen. Zo ook de video die opgenomen is in het ziekenhuis in Douma.

Media

De artsen, hulpverleners en burgers hebben geen symptomen gezien die op het gebruik van chemische wapens wijzen. Alle patiënten die in de video te zien waren konden na behandeling naar huis en er waren geen complicaties. Er is geen enkele aanwijzing dat er überhaupt een chemische aanval plaats heeft gevonden in Douma. Toch wordt de claim dat er chemische wapens zijn gebruikt vanaf de eerste dag door journalisten afgestempeld als een ‘feit’. Opnieuw blijkt dat de meeste Nederlandse journalisten te snel trappen in de Amerikaanse en Britse propaganda. Zowel de propaganda video’s van de Witte Helmen, als het anti-Assad/Poetin perspectief dat gecreëerd wordt door de Amerikaanse en Britse pers, worden massaal overgenomen en verspreid in de Nederlandse media. Met deze Nederlandse propagandisten hebben wij niets anders dan medelijden. Als ‘useful idiots’ worden zij gebruikt door degenen die deze oorlog begonnen zijn, in stand houden en er financieel van profiteren.

Militaire reactie NAVO

In de vroege ochtend van zaterdag 14 april, werden er verschillende explosies gehoord in Damascus, Aleppo en Homs. Zes dagen nadat de propagandavideo massaal verspreid werd door de Westerse media, zijn er door drie NAVO-landen (V.S. G.B. en FR) meer dan 100 raketten afgevuurd op Syrisch grondgebied, waarvan er (volgens het Russische ministerie van defensie) 70 zijn tegengehouden door Russische luchtafweersystemen. De roekeloze aanval was een reactie van de NAVO op de propaganda video. De Amerikaanse president Trump, de Franse Macron en de Britse premier May kozen nog voordat het OPCW-team aan het onderzoek was begonnen, voor een illegale militaire reactie. Meerdere internationale verdragen zijn geschonden door deze reactie.

Rutte heeft ‘begrip’ voor oorlogsmisdaden

Volgens het internationaal recht waren deze luchtaanvallen volkomen illegaal. Syrië is lid van de VN, en volgens het VN-handvest mogen landen niet over elkaars grens bombardementen uitvoeren zonder nadrukkelijke toestemming van het staatshoofd. Toch had premier Rutte ‘begrip’ voor de luchtaanvallen, die het conflict enorm konden laten escaleren. Dat premier Rutte ‘begrip’ heeft voor de illegale aanval, bewijst dat ook ons kabinet het internationaal recht niet meer respecteert. De Irakoorlog is inmiddels 15 jaar geleden, maar het lijkt erop dat er niets geleerd is van die periode.

Confrontatie met Rusland

Het Amerikaanse oorlogskabinet koos ervoor om een ​​bestraffende bomaanslag te implementeren in plaats van een complete oorlog tegen Syrië. Minister van Defensie Mattis was zich er terdege van bewust dat een punitieve bomaanslag zou kunnen leiden tot escalatie en een militaire confrontatie met Rusland. Het doel van Rusland was om een ​​militaire botsing te vermijden en tegelijkertijd de verdediging van Syrië te waarborgen. De Russen waren glashelder. Ze zouden een tegenaanval uitbrengen als Russische militaire middelen het doelwit waren. Washington wist ook dat ze op dit moment geen grote militaire campagne tegen Syrië konden opstarten, grotendeels als gevolg van verdeeldheid binnen het Atlantisch Bondgenootschap en het feit dat een NAVO-lidstaat, namelijk Turkije, een bondgenoot van Rusland was geworden en de proxy voerde tegen Koerdische rebellenlegers (geïntegreerd door Franse, Britse en Amerikaanse Special Forces) in Noord-Syrië. Wat Washington besloot was een ‘bestraffende aanval’. Rusland hoefde niet op deze aanval in te gaan, omdat geen van zijn militaire middelen doelwit was en dat deel uitmaakte van een afspraak tussen Moskou en Washington. Deze ontwikkelingen sluiten geenszins uit dat in de toekomst een grote militaire campagne tegen Syrië zal worden opgestart.

Persconferentie

Op de persconferentie van afgelopen donderdag sprak de 11-jarige jongen die op de propagandavideo te zien is. Hij en zijn vader verklaarden dat zij die dag uit hun schuilplaats moesten komen en opdracht kregen naar het ziekenhuis te gaan. Daar kreeg de jongen water in zijn gezicht gesmeten, zonder dat hen verteld was waarom. Pas later kwamen ze erachter dat het allemaal nep was. Niemand is vergiftigd. Ook de overige Syrische getuigen (artsen en burgers) die over zijn gevlogen naar Den Haag bevestigen dat er geen chemische aanval plaats heeft gevonden. Ook de plaatselijke burgers in Douma die de afgelopen week met meerdere journalisten gesproken hebben. De video blijkt opnieuw een grote provocatie van de terreurgroepen (ook wel genoemd als ‘rebellen’). Volgens de Geneefse Conventies is het gebruiken van een valse vlag een oorlogsmisdaad.

[wpdevart_like_box profile_id=”destillewaarheid” connections=”show” width=”300″ height=”280″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]