Over ons

De Stille Waarheid is een onafhankelijke non-profit organisatie, die door middel van kritische berichtgeving een bijdrage wil leveren aan een rechtvaardige en democratische samenleving. Wij ontvangen geen subsidie van de overheid: onze inkomsten komen enkel van donateurs. We werken met vrijwilligers en slechts een kleine overhead. De Stille Waarheid schreef in mei 2015 haar eerste artikel, en groeit sindsdien elke maand. Meer dan 1,9 miljoen Nederlanders hebben wel eens een artikel van De Stille Waarheid gelezen.

Onze schrijvers doen al hun werk vrijwillig en in hun vrije tijd. De schrijvers hebben een eigen inkomen, en worden niet betaald voor hun gunsten aan deze website. Ze willen enkel door middel van kritische artikelen te schrijven, hun bijdragen leveren aan een rechtvaardige en democratische samenleving. Om een ruimer inzicht te creëren houden ze dagelijks verschillende internationale media in de gaten. Informatie van over de hele wereld worden verzameld en vervolgens (na een feitencheck) verwerkt in een artikel. Ze zijn onze lezers enorm dankbaar voor alle steun die ze hebben gekregen, en zijn hierdoor nog gemotiveerder geraakt om door te gaan. Voorlopig blijven ze (vanwege privacy-redenen) anoniem.

Ons doel is door middel van kritische berichtgeving verandering te brengen aan het huidige medialandschap en hiermee een bijdrage te leveren aan een rechtvaardige en democratische samenleving. De media hebben een zeer grote invloed op onze samenleving, het begint er alleen steeds meer op te lijken dat journalisten hun moralen kwijt zijn: de meeste media zijn compleet gecommercialiseerd en duidelijk beïnvloedbaar. Meer kliks en meer winst is het enige wat nog telt. Maar ook bij bijvoorbeeld de NOS (onze ‘publieke zender’) mogen de nieuwskeuzes merkwaardig worden genoemd. Wij willen door middel van kritische berichtgeving verandering brengen aan het huidige medialandschap en hiermee een bijdrage leveren aan een rechtvaardige en democratische samenleving. Wij wenden al onze inkomsten en opbrengsten aan ter verwezenlijking van deze doelstelling.

Elke euro wordt uitgegeven aan onderzoekskosten, onderhoudskosten en promotiekosten. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de host-kosten voor de website of gesponsorde Facebookberichten. Onze inkomsten komen enkel van donateurs. Winst maken we niet. Klik hier voor ons financieel overzicht. Zoals u misschien is opgevallen staan er geen advertenties op onze website, en hoeft u ook geen lid te worden om onze artikelen te lezen. Het grootste deel van de websitekosten wordt betaald door onszelf. Daarnaast zijn er lezers die ons werk belangrijk vinden, en ons hierbij willen steunen. Daarom hebben we de mogelijkheid geïntroduceerd om een donatie te schenken aan De Stille Waarheid. Ook u kunt ons met behulp van een donatie helpen met kritische artikelen te realiseren die een groot publiek bereiken. Stuur ons een berichtje voor meer informatie.

Wij doen ons uiterste best om de Nederlandse bevolking van relevante informatie te voorzien, waarmee positieve veranderingen teweeg kunnen worden gebracht. Niet positief voor de valsspelende multinationals, banken en media. Nee, voor de gewone burger. Daar doen wij het voor.