‘Nederlandse staat financiert terrorisme’

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken maakte eind 2015 bekend 4 miljoen euro te doneren aan ‘reddingswerkers’ van de White Helmets in Syrië. Het bedrag zou verspreid worden over 2 jaar, en de helft van het bedrag is reeds overgemaakt. Nederland leverde in december 2014 ook al een bijdrage van 1 miljoen euro aan de organisatie. De NGO claimt zelf dat ze enkel burgerslachtoffers onder het puin vandaan halen, maar diverse onderzoeksjournalisten hebben inmiddels onthuld dat velen van hen een dubbelrol spelen in het conflict. Wie zijn deze ‘reddingswerkers’ en waarom worden zij gefinancierd met Nederlands belastinggeld? Kunnen we de overige 2 miljoen in de kas houden, of is het al te laat?

Wij hebben het in eerdere artikelen al een paar keer uitgelegd, maar we vinden dat het hoog tijd is voor actie. Volgens Koenders hebben deze ‘vrijwilligers die hun leven dagelijks op het spel zetten’ recht op Nederlandse steun. Wat ontbreekt aan de claims van Koenders is transparantie richting de Nederlandse burgers toe. Want waarom is de organisatie opgericht door een Britse veiligheidsconsulent James Le Mesurier? En waarom is de organisatie gebonden aan Mayday Rescue, een vereniging dat geregistreerd staat in Nederland? Het opvallendste aan dit verhaal is dat niet minister Liliane Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking deze plannen bekendmaakte (wat wel binnen haar portefeuille valt) maar Koenders. Heeft diezelfde Koenders gelobbyd om de benodigde Nederlandse belastingcenten die hier waarschijnlijk niet voor bedoeld waren, los te peuteren bij het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking? Het is niet voor niets dat er in 2015 een artikel in de media verscheen over het gedrag van Koenders binnen het kabinet. De ministers Hennis en Ploumen klaagden steen en been over de wensen van Koenders om de gereserveerde miljoenen bij Defensie en Ontwikkelingssamenwerking voor andere doeleinden te gebruiken. Volgens minister Koenders redden deze mensen slachtoffers uit het puin. Echter, dankzij het internet en social media zijn verschillende onderzoeksjournalisten erachter gekomen dat veel van deze ‘vrijwilligers’ een dubbelrol spelen in het Syrische conflict.

Waardeloze informatiestroom
Miljarden euro’s zijn door o.a. Saudi-Arabië en Qatar geïnvesteerd om de gematigde oppositie op te zetten, strijders aan te trekken, deze te bewapenen met wapens en tanks uit het voormalige Oostblok en organisaties op te zetten zoals de White Helmets (Witte Helmen) en het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Allemaal om de westerse mainstream media te kunnen voorzien van een informatiestroom die waardeloos is omdat het niet geverifieerd kan worden. Daarnaast zijn de bijna 3000 ‘vrijwilligers’ in dienst bij de White Helmets en waar de NOS de afgelopen weken een grote hoeveelheid aan propaganda artikelen over heeft geschreven, niet altijd de behulpzame reddingswerkers die zij beweren te zijn in de artikelen. Het gaat hier dus in principe om miljoenen euro’s aan staatssteun wat de NOS krijgt om de Nederlandse burger van onafhankelijk en neutraal nieuws te kunnen voorzien. In plaats daarvan moeten wij het doen met de gemiddelde huis-tuin-keukenredactie die niet eens de moeite nemen om gevallen zoals de Witte Helmen goed te onderzoeken en los van alle emotie een neutraal artikel kunnen schrijven.

Onderzoeksjournalisten
De Witte Helmen beweren op hun website onafhankelijk te zijn, en dat ze geen geld van overheden aannemen. Dit, terwijl Washington (na een paar kritische vragen) heeft toegegeven dat ze 23 miljoen dollar USAID over hebben gemaakt aan de organisatie. Ook het Verenigd Koninkrijk, Japan, Denemarken, Duitsland en Nederland hebben geld overgemaakt aan deze organisatie. Daarbovenop werd de Syrische leider van de witte helmen eerder dit jaar uitgenodigd naar de V.S. om een Nobelprijs op te halen. Toen hij in de V.S. landde, werd hij gelijk met het vliegtuig teruggestuurd naar Turkije. Zijn visum werd namelijk geweigerd omdat hij nauwe banden zou hebben met terroristische organisaties. Hij mag de V.S. dus niet naar binnen, maar zijn organisatie ontving wel 23 miljoen Dollar van de Amerikaanse overheid. Snappen jullie het nog? Wat de NOS en veel mainstream media in Nederland bewust weglaten is de dubbelrol die deze hulpverleners van de Witte Helmen spelen. Hieronder ziet u één van de velen leden van de White Helmets, die bij dag mensen uit het puin ruimen en zodra de zon ondergaat van outfit veranderen en wapens oppakken.

Rijksoverheid
Op de website van de Rijksoverheid wordt er toegegeven dat Nederland geld overmaakt aan de Witte Helmen. Maar dat niet alleen. Nederland zorgt ook voor het trainen van politieagenten, en voedselpakketten en kleding voor gematigde gewapende oppositiegroepen in Syrië. Dit roept bij ons aardig wat vragen op. Welke politieagenten worden er namelijk getraint? Enkel de Syrische overheid en Daesh hebben namelijk politieagenten in dienst. En waarom wordt er Nederlands belastinggeld uitgegeven aan ‘gematigde gewapende oppositiegroepen’? Zij staan bekend als Al-Nusra, een vertakking van de terreurorganisatie Al-Qaida. Waarom financieren wij deze terroristen? Nog belangrijker: Waarom doet de Nederlandse bevolking niks? Het gaat uiteindelijk om óns belastinggeld, en indien de regering hier niet zorgvuldig mee omgaat is het onze plicht om ze duidelijk te maken dat we het er niet mee eens zijn. Er worden immers gewapende terroristen gefinancierd.

Syria Civil Defence Unit
Waarom horen we niks over de Syria Civil Defence Unit? De door International Civil Defence Organisation (ICDO) en de UN Department of Humanitarian Affairs (OCHA) erkende Syria Civil Defence Unit, gevestigd in Damascus maakt bij haar inzet geen onderscheid tussen ‘rebel’ of militair van het Syrische leger en is overal in het land en ook rondom de stad Aleppo aanwezig. Ondanks de internationale toezicht op de Syria Civil Defence Unit, horen wij niets in de media over deze hulporganisatie. Of wordt er door de mainstream media bewust ingezoomd op de ‘heroïsche’ acties van de Witte Helmen om te laten zien dat Assad het vooral gemunt heeft op de ‘gematigde oppositie’ en haar sympathisanten?

No-fly zone
Het lijkt erop dat de Witte Helmen ook op verschillende manieren wordt gebruikt door de NAVO. Zo wordt er op website van de witte helmen opgeroepen om een petitie tekenen waarin verzocht wordt om een no-fly zone te creëren boven Syrië. De enigen die baat hebben bij zo een no-fly zone zijn de landen die de huidige Syrische president Assad weg willen hebben, oftewel de NAVO-landen. Nadat er in Libië een no-fly zone gecreëerd werd, ging het land er hard op achteruit: het aantal bombardementen door de internationale coalitie steeg, evenals het aantal burgerslachtoffers. In Syrië zal dat niet veel anders aflopen. Assad heeft zelf meerdere malen aangegeven dat als de Syrische bevolking de kans krijgt om democratisch een nieuwe leider te kiezen, hij zal opstappen. Maar die kans wordt de Syriërs helaas niet gegund.

Een petitie is een instrument voor burgers om volksvertegenwoordigers een signaal te geven dat hun handelen noodzakelijk is. Wij vinden het schandalig dat er Nederlands belastinggeld aan deze omstreden organisatie wordt uitgegeven. Daarom zijn wij een petitie gestart waarin we onze ‘vertegenwoordigers’ oproepen om de geldkraan onmiddellijk dicht te draaien. Er zullen zeker reddingwerkers tussen zitten die écht enkel burgerslachtoffers hulp aanbieden, maar zolang er ‘reddingwerkers’ tussen zitten die wapens dragen, en zich bemoeien met het gewapende conflict, heeft deze organisatie geen enkel recht op Nederlands geld. Kom ook in actie en teken de petitie HIER

[wpdevart_like_box profile_id=”destillewaarheid” connections=”show” width=”300″ height=”280″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]