Julian Assange: Hillary Clinton en Daesh (ISIS) worden gefinancierd door dezelfde mensen

julassange

Één dag nadat Julian Assange officieel aangaf dat de bron van de gehackte Podesta en DNC e-mails niet vanuit Rusland afkomstig zijn, onthult de oprichter van WikiLeaks dat Hillary Clinton de Amerikaanse bevolking misleidt over de ware omvang van steun aan Daesh door Washington’s bondgenoten in het Midden-Oosten. Toevallig hebben diezelfde bondgenoten ook een flinke som geld gedoneerd aan de Clinton foundation. Assange maakte deze opmerkingen tijdens een interview met RT.

Waarschijnlijk heeft u geen idee wat er precies in de gehackte Podesta en DNC e-mails stonden. Wij vinden dat niet heel raar. De Nederlandse media melden namelijk wel dat er e-mails gelekt zijn, maar gaan er nauwelijks op in. Als er dan over de inhoud wordt gepraat, wordt het vaak als bijzaak geschreven en wordt er met name gespeculeerd over wie er nou achter de hack zat. Dat Rusland de schuld hiervan krijgt verbaast ons ook niet. De vooringenomen anti-Rusland retoriek in de media blijft duidelijk naar voren komen, terwijl steeds meer mensen dit door beginnen te krijgen. Ze verliezen zo steeds meer vertrouwen onder de bevolking, en dat beginnen ze zelf ook te merken. Toch wordt de koers niet veranderd. Zo verscheen er afgelopen zondag opnieuw een opmerkelijk artikel van de NOS, met een bijzonder anti-Rusland tintje.

Hillary Clinton’s mail
Hillary Clinton gebruikte haar persoonlijke mailaccount niet alleen voor persoonlijke e-mails. Ze stuurde, in strijd met de regels, ook “gevoelige maar niet geheime” informatie met haar privé-account. Dat is omstreden en in strijd met de federale wet op verslaglegging. De oud-minister kreeg forse kritiek van experts en juristen. Omdat de kwestie steeds weer naar voren werd gebracht, besloot Clinton in augustus vorig jaar al haar e-mails over te dragen aan justitie. Een Amerikaanse rechtbank heeft er vervolgens voor gezorgd dat de e-mails van Clinton moesten worden vrijgegeven. Deze e-mails onthullen onder andere hoe Bush en Blair meerdere malen via de media de wereldbevolking voorgelogen in de periode net voor de Irak-invasie. Daarnaast publiceert WikiLeaks ook emails die niet zijn vrijgegeven. Steeds meer van die e-mails worden nu openbaar gemaakt.

Belangrijkste email
In een email van 17 augustus 2014, die door WikiLeaks openbaar werd gemaakt vorige maand, staat letterlijk dat Hillary Clinton, die als secretaris tot het jaar daarvoor had gediend, John Podesta oproept, die toen een adviseur van Barack Obama was, om “druk uit te oefenen op Qatar en Saoedi-Arabië, die financiële en logistieke steun verstrekken aan ISIS en andere radicale groepen in het Midden-Oosten.”

Ik denk dat dit de belangrijkste e-mail is in de hele collectie,” vertelt Julian Assange, oprichter van de klokkenluiden website WikiLeaks aan journalist Pilger in het interview. “Alle serieuze analisten weten dat een aantal Saoedische figuren ISIS ondersteunen en financieren. De Amerikaanse regering heeft dit zelfs al toegegeven. Er werd altijd gezegd dat een aantal ‘schurkenstaten-prinsen’ met behulp van hun oliegeld doen wat ze willen, terwijl de regering het eigenlijk afkeurt. Maar die e-mail zegt dat het juist de regeringen van Saoedi-Arabië en Qatar zijn die ISIS financieren.

Assange richtte in 2006 WikiLeaks op. Sinds bekend werd dat hij betrokken is bij WikiLeaks had hij geen vaste woon- of verblijfplaats meer. Hij sliep op luchthavens en bij vrienden over de hele wereld om te voorkomen dat hij in handen zou vallen van Amerikaanse veiligheidsdiensten. De klokkenluider woont sinds 2012 in de Ecuadoraanse ambassade in Londen. Het Pentagon heeft gemeld dat zij Julian Assange ‘graag willen spreken’ met betrekking tot het lekken naar en publiceren door WikiLeaks van de video met de naam Collateral Murder waarin te zien is dat tijdens een Amerikaanse helikopteraanval in 2007 in Bagdad 12 Iraakse burgers en enkele journalisten van persbureau Reuters gedood werden.

FBI
Afgelopen zondag kwam de FBI met een verklaring naar buiten dat de gelekte emails ‘niks strafbaars’ bevatten, en Clinton dus niet wordt vervolgd. Dit mag op z’n minst opmerkelijk genoemd worden. Zo blijkt uit een paar emails dat de campagneteam van Hillary Clinton actief presidentskandidaat Bernie Sanders probeerde tegen te werken. Ook de Amerikaanse media deden hieraan mee. Ook besteedden wij eerder aandacht aan een email uit april 2011 (één maand voor de Libië-inval) die gestuurd is door Clinton’s adviseur Sydney Blumenthal met als titel: “France’s client and Qaddafi’s gold”. In die mail wordt de Franse president Nicolas Sarkozy als ‘de leider’ geïdentificeerd, en wordt duidelijk dat de aanval op Libië vijf specifieke doelen voor ogen had voor de Franse president. Het meest opmerkelijke in de mail is dat ook Gaddafi’s goud en zilver reserves werden geschat, en zelfs de locatie ervan. Heel onschuldig bleek Hillary dus niet, zeker als het gaat over haar buitenlands beleid. Daarbovenop werd op dezelfde dag dat de FBI de verklaring naar buiten bracht opnieuw een grote hoeveelheid emails gepubliceerd door WikiLeaks. De verklaring van de FBI is dus op dit moment niet veel zeggend. Het lijkt er eigenlijk meer op dat ze Hillary proberen te beschermen zo nét voor de verkiezingen.

NOS
Afgelopen zondag werd er door de NOS een opmerkelijk artikel gepubliceerd met de titel: ‘Het is vooral Clinton die niet deugt in de Russische media’. In dit artikel worden de Russische media ervan beschuldigd dat ze een vooringenomen mening hebben. Een anti-Clinton mening wel te verstaan. Laten we de vooringenomen mening van onze eigen zenders, en het feit dat Clinton graag een oorlog met Rusland wilt ontketenen maar even achterwegen laten. Als we de belangrijkste gelekte emails naast elkaar leggen, en daarbij de media-aandacht hierover, zien we een opmerkelijk patroon naar voren komen. Terwijl er in de westerse media vooral gespeculeerd wordt over de bron van de gelekte emails, praten de Russische media vooral inhoudelijk over de emails. Ook op de Nederlandse televisie is dit het geval. Zo heeft Nieuwsuur Julian Assange maar één keer geïnterviewd, en zoals verwacht gingen de vragen enkel over de bron van de emails. Inhoudelijke vragen werden nagenoeg niet gesteld. Bekijk hieronder de beelden.

Tijdens het interview met RT werd Assange gevraagd naar de aanstaande presidentsverkiezingen. Pilger ondervroeg Assange over de beschuldigingen uit het Clinton kamp en de westerse media, dat WikiLeaks de Amerikaanse presidentsverkiezingen probeerde te beïnvloeden in het voordeel van Donald Trump – misschien in opdracht van Rusland. Echter, zoals hij vorige week al deed, verwierp Julian Assange opnieuw de beschuldigingen, en ziet hij het winnen Trump als onwaarschijnlijk, maar niet noodzakelijk als gevolg van zijn reputatie bij de kiezers.

Mijn analyse is dat Trump niet zou worden toegestaan om te winnen. Waarom ik dat zeg? Omdat hij alle autoriteiten tegen zijn kant heeft. Trump heeft niet één autoriteit met hem, misschien met uitzondering van de evangelischen, als je ze een autoriteit kan noemen “, aldus Assange. “Banken, veiligheidsdiensten, wapenbedrijven, buitenlands geld, enz. zijn allemaal verenigd achter Hillary Clinton. En ook de media. Mediaconcern-eigenaren, maar ook de journalisten zelf. ” Hij heeft hier een punt, maar dit werd ook gezegd over Brexit.

[wpdevart_like_box profile_id=”destillewaarheid” connections=”show” width=”300″ height=”280″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]