Hillary’s e-mails bewijzen opnieuw de leugens van Bush en Blair

1436293490war-criminals-blair-and-bush1

Het lijkt er alweer op dat ex-president George W. Bush ‘niet helemaal eerlijk’ is geweest over de oorlog in Irak. Vrijgegeven e-mails van presidentskandidaat Hillary Clinton bevestigen dat George Bush en de Britse ex-premier Tony Blair meerdere keren hebben gelogen in de periode net voor de Irakoorlog. Aangezien de Nederlandse media de twee heren altijd blind geloven op hun woord, en alle uitspraken klakkeloos overnemen, verbaasde het ons dan ook niets dat de Nederlandse media niet inhoudelijk over de e-mails gepraat hebben. Dat zou immers hun eigen reputatie schaden, aangezien zij alle leugens aan ons hebben doorgespeeld. Wij vinden dat de Nederlandse bevolking het volste recht heeft om deze (stille) waarheid te weten.

Hillary Clinton gebruikte haar persoonlijke mailaccount niet alleen voor persoonlijke e-mails. Ze stuurde, in strijd met de regels, ook “gevoelige maar niet geheime” informatie met haar privé-account. Dat is omstreden en in strijd met de federale wet op verslaglegging. De oud-minister kreeg forse kritiek van experts en juristen.
Een Amerikaanse rechtbank heeft ervoor gezorgd dat de e-mails van Clinton moesten worden vrijgegeven. De e-mails onthullen (onder andere) hoe Bush en Blair meerdere malen via de media de wereldbevolking hebben voorgelogen in de periode net voor de Irak-invasie. Terwijl er steeds meer bewijzen boven tafel komen, kijken de meeste van ons nog steeds naar hetzelfde scherm waarop we massaal zijn voorgelogen.

‘Massavernietigingswapens’
De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben samen de Irak-invasie voorbereid en uitgevoerd in 2003, waarna Saddam Hussein verdreven en vermoord werd.
Saddam Hussein zou beschikken over massavernietigingswapens, banden hebben met Al-Qaida en een acute bedreiging vormen. Die redenen bleken later allemaal onjuist. De oorlog was begonnen op valse gronden, vooral gebaseerd op foute gemanipuleerde informatie van inlichtingendiensten. Bovendien werd de oorlog gestart zonder speciale resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties die geweld machtigt. De VN, inclusief landen als Frankrijk en Duitsland, steunden de inval daarom niet. Blair was ten tijde van de oorlog in Irak de belangrijkste bondgenoot van de Amerikaanse president George W. Bush, en wist een aantal andere Europese regeringsleiders ervan te overtuigen dat een oorlog noodzakelijk was. Onder hen was ook onze premier Jan Peter Balkenende (CDA), die zich vooral baseerde op Britse en Amerikaanse geheime rapporten over massavernietigingswapens in Irak en daarbij de AIVD toentertijd negeerde.
Ons land vocht niet mee, maar gaf wel ‘politieke steun’ aan de invasie.

Er vielen meer dan twee miljoen Irakese burgerslachtoffers tijdens de oorlog, en de massavernietigingswapens zijn nooit gevonden. Toch is het duo nooit voor de rechter gedaagd voor deze oorlogsmisdaden terwijl ”the war on terror”, die Bush sinds 2001 begonnen is, ondertussen nog steeds bezig is met een averechts effect.

E-mails 
Alhoewel het er eerst op leek dat Blair simpelweg de orders van Bush volgde als een schoothondje, blijkt nu dus dat hij wist waar hij mee bezig was. Stérker nog, hij werkte actief mee aan het plan en gaf vanaf het begin volledige steun aan de invasie.
Voormalig staatssecretaris Colin Powell is de auteur van een van de e-mails die afkomstig is uit 28 maart 2002. Uit deze mail blijkt dat één week voordat Bush een ontmoeting had met Blair in Texas van 5 tot 7 april 2002, Blair al toegegeven had dat hij Bush zou steunen indien de VS een oorlog in Irak wilden beginnen.

Staatssecretaris Powell in de e-mail: ”Blair blijft aan de kant van de V.S. staan als we doorgaan met de oorlog op terrorisme en Irak. Hij zal de strategische-, tactische- en publieke affaires richtlijnen geven die volgens hem voor de globale support zullen zorgen. Hij is overtuigd van twee punten… succes tegen Saddam zal leiden tot meer regionaal succes.

In een statement gemaakt tijdens de ontmoeting in Texas, loog Blair dat alle opties open staan. ”Wij stellen geen militaire acties voor op dit moment, en zoeken naar een diplomatieke oplossing”, aldus Blair. Deze uitspraken blijken nu dus niets meer dan gelogen enkel om de publieke opinie tevreden te stellen. De beslissing om mee te doen met de oorlog was dus al voor die ontmoeting genomen.
Voordat deze e-mails naar buiten kwamen, bleef Blair volhouden dat hij deze beslissing niet van tevoren gemaakt heeft, en dat deze uitspraken ”complottheorieën” zijn.
Nu er concreet bewijs op de tafel ligt, wilt Blair er niet meer op reageren.

Isis direct gevolg van de Irakoorlog
De voormalig Britse Minister-president Tony Blair heeft toegegeven dat er ”een kern van waarheid” zit in de beweringen die zeggen dat IS (ISIS, Daesh) een direct gevolg is van de invasie in Irak, in 2003. Toch weigert hij excuses aan te bieden voor zijn daden die het land in complete chaos heeft gestort.

”Ik vind het moeilijk mijn excuses aan te bieden voor het ”verdrijven” van Saddam. Ik denk dat zelfs vandaag in 2015, het beter is voor Irak dan wanneer hij er nog steeds zou zitten.” vertelde Blair tegen CNN-verslaggever Fareed Zakaria.
De miljoenen burgerslachtoffers die zijn gevallen tijdens de invasie doen hem blijkbaar niet veel:

Blair beweerde dat hij ”verkeerde informatie” ontving van voormalig VS-president George W. Bush, terwijl de vrijgegeven e-mails bevestigen dat de oud-premier al in 2002 (één jaar voor de oorlog) had toegezegd dat hij Bush zou steunen bij een oorlog in het Midden-Oosten.

Ook de Nederlandse bevolking is er massaal ingetrapt in 2003, maar de meeste zien nu in dat de redenen voor de oorlog anders waren dan geclaimd. Het vertrouwen in de Nederlandse media staat op een dieptepunt, en zal voorlopig alleen maar dalen indien zij dit soort informatie niet naar buiten willen brengen.

[wpdevart_like_box profile_id=”destillewaarheid” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]