IJsmakers Ben en Jerry gearresteerd tijdens protest tegen corruptie

B&J
Ze staan bekend als de beste ijsmakers ter wereld. Vorige week werden de oprichters van Ben&Jerry’s, Ben Cohen en Jerry Greenfield, opgepakt bij het Capitool toen zij deelnamen aan een demonstratie tegen invloed van de bankenwereld op de politiek. In de Nederlandse media werd er geen aandacht aan geschonken, maar in Washington kwamen duizenden mensen bijeen voor de ‘Democracy Awakening campagne’. Ze protesteerden tegen corruptie in het Amerikaanse politieke systeem. Op de eerste dag werden meer dan 400 activisten gearresteerd – te veel voor de stad om op te sluiten achter tralies.

Ben & Jerry’s is een Amerikaans merk van consumptie-ijs van Ben & Jerry’s Homemade Inc. gevestigd in Vermont, VS. Ben & Jerry’s boekte in 1999 een omzet van $237 miljoen, waarvan circa 90 procent in Noord-Amerika werd gerealiseerd. De bedrijfswinst bedroeg $13,5 miljoen. Voor Europa wordt het ijs geproduceerd in een fabriek van Unilever in Hellendoorn. Sinds de arrestaties hebben steeds meer demonstranten zich verzameld vanuit het hele land. Kort voordat hij werd gearresteerd, vertelde Ben tegen de pers:

De geschiedenis van ons land leert ons dat er niets gebeurt totdat de mensen beginnen met het inzetten van hun eigen lichamen en riskeren gearresteerd te worden.” zei Ben Cohen. Bekijk hieronder de beelden van de demonstratie, gemaakt door RT.

Occupybeweging
Dit is niet de eerste keer dat de ondernemers moedig een standpunt over onderwerpen die zij belangrijk vinden in acht hebben genomen. Vorig jaar lanceerde het bedrijf ‘Save Our Swirled’ om zo meer aandacht te brengen voor klimaatverandering. Ook in 2011 steunde de onderneming de Occupybeweging tegen de hebzucht in de financiële sector van de westerse economieën. Ditmaal werd er geconcentreerd  op de miljarden Dollars die tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen worden uitgegeven.

Het bedrijf deelde:
Het komt allemaal neer op een eenvoudig idee waarin wij diep geloven: als je je zorgen maakt over iets, moet je bereid zijn om het risico, je reputatie, je waarden, en je bedrijf achterwegen laten voor het grotere goedDemocracy Awakening is slechts het begin van een beweging om ervoor te zorgen dat de stem van iedere burger wordt gehoord en dat de macht in de Verenigde Staten wordt teruggegeven aan het volk. Door het verhogen van het bewustzijn over het gigantische probleem, kan er meer naar de oorzaak worden gezocht en helpen voor verandering.

Verder deelde het bedrijf:
We hebben allemaal een rol te spelen in de strijd voor gerechtigheid. Word lid van ons dit jaar om het woord te verspreiden en actie te ondernemen. Democratie hoort thuis in de handen van alle Amerikanen, niet in de zakken van een paar miljardairs. Democratie Awakening is geïnspireerd door hoop en zorgt voor opwinding. Dit is hoe echte verandering gebeurt.

[wpdevart_like_box profile_id=”destillewaarheid” connections=”show” width=”300″ height=”280″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]