Universiteit van Alaska lanceert nieuw 9/11-onderzoek

11sept

Indien je de officiële verklaring van de 11 september tragedie niet gelooft, wordt je tegenwoordig al snel als ‘complotdenker’ bestempeld. Maar onthoud dat je niet de enige bent. Zo gelooft meer dan de helft van de Amerikanen zelf de officiële verklaring niet. Ook zetten steeds meer experts en professionals vraagtekens bij de officiële verklaring. De universiteit van Alaska heeft een nieuw onderzoek gelanceerd naar beweringen dat World Trade Center Gebouw 7 (WTC-7) door een gecontroleerde sloop tijdens de aanslagen van 9/11 naar beneden werd gebracht. Dr. J. Leroy Husley, voorzitter van de Universiteit van Alaska Fairbanks (UAF) Civil en Environmental Engineering Department, werkt samen met diverse architecten en ingenieurs om de oorzaken van de ineenstorting te evalueren. 

Hoewel er nog steeds veel vragen over hoe de twee vliegtuigen de totale ineenstorting van de hoogbouw kon veroorzaken, richten veel 9/11 onderzoekers zich nu op de geheimzinnige instorting van gebouw 7. Een aantal familieleden van 9/11-slachtoffers wijzen de ineenstorting van WTC7 als een mogelijke scheur in het officiële verhaal dat een nieuw nationaal gesprek kan vonken. WTC7 werd niet geraakt door een vliegtuig die dag, echter stortte het gebouw kaarsrecht naar beneden. De officiële verklaring meldde later dat de oorzaak van de instorting brand was. Een groeiend aantal familieleden, activisten, architecten en ingenieurs zetten vraagtekens bij de officiële theorie voor instorting en zijn begonnen met een nieuw onderzoek naar WTC7.

Professionals 
Dr. Hulsey
en het WTC7 Evaluation project hopen een aantal van de resterende vragen te beantwoorden. Het project is een studie van twee jaar die met behulp van crowdfunding wordt gefinancierd door Architects & Engineers voor 9/11 Truth. Dr. Hulsey heeft professionals uit het gebied van bouwkunde, civiele techniek, werktuigbouwkunde, architectuur, de bouw ontwerp, natuurkunde, wiskunde en wetenschap uitgenodigd om mee te doen.

In het komende jaar zal ik de wederopbouw van het World Trade Center gebouw 7, met een team van promovendi en met behulp van de oorspronkelijke bouwtekeningen, het digitaal reconstrueren.” zei Dr J. Leroy Hulsey. “NIST zegt dat het gebouw viel als gevolg van kantoor-branden. Ons onderzoek zal de waarschijnlijkheid naar de geclaimde oorzaak evalueren.

De onderzoekers zijn veelbelovend over een “volledig open en transparant onderzoek naar de oorzaak van de instorting World Trade Center Building 7,” en zal elke stap van hun wetenschappelijke proces op hun website WTC7Evaluation.org plaatsen. De WTC7 Evaluation Project zal ook beoordeeld worden door een commissie van technische deskundigen die zal onderzoeken naar het onderzoek van Dr. Hulsey en zijn studenten en de manier waarop deze wordt uitgevoerd. De professor verwacht de voltooiing van de studie in april 2017.

A & E 9/11 Truth
Dit is niet de eerste keer dat er onderzoek is gedaan naar WTC-gebouw 7. Een groep genaamd A & E 9/11 Truth die bestaat uit meer dan 2000 experts heeft al eerder een boek uitgebracht, waarin de officiële versie van de aanslagen op 11 september 2001 ter discussie wordt gesteld. Ted Walter, directeur Strategie en Ontwikkeling voor A & E 9/11 Truth, is verantwoordelijk voor het werken met de professor en het inzamelen van geld om zo de WTC7 Evaluation te financieren.

Walter zei dat het doel is om het rapport gepubliceerd te krijgen in bekende techniektijdschriften. “We hopen om significante tractie in de technische gemeenschap te krijgen door middel van een gezaghebbende weerlegging van het rapport van NIST’s (de officiële verklaring), door aan te tonen dat er geen manier zijn dat brand gebouw 7 naar beneden zou hebben gebracht.” Walter noemde ook de mogelijkheid om het verslag in de handen van elk lid van het Congres te krijgen.

Wij houden het onderzoek voor jullie in de gaten, en zullen binnenkort meer hierover publiceren.

[wpdevart_like_box profile_id=”destillewaarheid” connections=”show” width=”300″ height=”280″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]