Betrapt: Israëlische vrachtwagens dumpen chemisch afval in Palestina

chemicaltruck

Op de Westelijke Jordaanoever is afgelopen maandag een Israëlische vrachtwagen met chemisch afval in beslag genomen door de Palestinian Authority (PA) meldt Quds Press. De vrachtwagen die op weg was om het chemische afval te dumpen in bezette Palestijnse gebieden, reed bij de Israëlische nederzetting van Karnei Shomron tussen de Palestijnse dorpen van Kafr Thulth en Azzun volgens de verklaring van de Environmental Quality Authority van de PA. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt.

De truck moest worden gelost in de buurt van een woonwijk in Qalqilya, wordt vermeld in de verklaring. In de truck werd overblijfselen (inclusief verf) van verschillende bedrijven in de chemische industrie gevonden. De directeur van het Milieuprogramma Autoriteit in Qalqilya zei: “We hebben ons voorbereid om met alle records en bewijzen met betrekking tot de Israëlische schendingen in de Palestijnse Staat een klacht in te dienen tegen Israël aan het secretariaat van het Verdrag van Bazel inzake de beheersing van de grensoverschrijdende overbrenging van gevaarlijke afvalstoffen en de verwijdering ervan over de grens.

Hij benadrukte dat de milieu-instantie iedereen zal vervolgen die zich bezighoudt met aannemers van de Israëlische afvaltransport.
De Nederlandse media hebben een oogje dichtgeknepen, alhoewel dit een serieuze kwestie is. Stelt u zich eens voor dat Belgische vrachtwagens in Nederland chemisch afval zou dumpen langs de weg..

Giftig en gevaarlijk
Milieu-expert en directeur van Studies Unit, George Krzm, zei op zijn beurt: “De bezetting autoriteiten sloten in de afgelopen jaren veel stortplaatsen en particuliere ondernemingen verwerkt in de 1948 gebieden, en zijn overgebracht naar het grondgebied van de Westelijke Jordaanoever, het gebied van de Jordaanvallei in het bijzonder.

Verder zei hij dat het opzettelijk storten van afval in de Westelijke Jordaanoever, vanwege de giftige en gevaarlijke stoffen die in grote hoeveelheden in het afval zitten, een grote rol spelen op de geur veroorzaakt door het afval, en in het bijzonder bij de behandeling van slib- van zuiveringsinstallaties faciliteiten .

Hij onthulde dat de Israëlische autoriteiten op de Palestijnse Autoriteiten druk zetten om in te stemmen om het afval toe te laten op de Palestijnse stortplaatsen, met name op het gebied van Hebron en Bethlehem. Hij zei ook dat de Palestijnse aannemers, die betrokken waren bij deze kwestie, worden vervolgd.

Rolstoel
Eerder deze week kwamen er ook schokkende beelden tevoorschijn uit Palestina waarop te zien was hoe een Israëlische grenspolitieagent een Palestijnse man in rolstoel omver duwt. Hij wilde een meisje helpen dat bloedend op de grond lag. Zij was kort hiervoor neergeschoten door soldaten van de IDF (Israeli Defence Force). De man in de rolstoel wilde haar eerste hulp verlenen, maar de IDF soldaten bevalen hem terug te keren. Hij weigerde waarna één van de soldaten hem respectloos uit zijn rolstoel duwt. De soldaten beweerden later dat zij werden aangevallen door het meisje die een mes bij zich zou hebben. Zij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Israëlische politiewoordvoerder Micky Rosenfeld zei dat de video werd onderzocht door het ministerie van Justitie.

[wpdevart_like_box profile_id=”destillewaarheid” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”nl_NL”]