Snowden: ”Nederland, waarom luisteren jullie niet naar mij?”

03_Cnt3_Fr8-_crop1

De uitspraken over de AIVD en de MIVD van de Amerikaanse klokkenluider, Edward Snowden, zijn alweer bijna ‘vergeten’ door de Nederlandse media. En wat ‘vergeten’ wordt door de ‘mainstream’ media, verdwijnt vaak ook uit het geheugen bij het grootste deel van de bevolking. In plaats van de lezers, kijkers en luisteraars te informeren over noodzakelijke onderwerpen die gaan over de privacy en veiligheid van de gehele bevolking, praat de ‘mainstream’ media tegenwoordig liever over een jurk of over het nieuwe kapsel van de koning.

Wij, van DeStilleWaarheid houden het onderwerp voor u in de gaten en zullen hierover  in de toekomst meer artikelen gaan plaatsen.

AIVD biedt onbegrensde toegang aan CIA
Edward Snowden is een voormalig CIA- en NSA medewerker die in 2013 documenten naar buiten bracht die vele Amerikaanse staatsgeheimen onthulden. Hieruit bleek dat de Amerikaanse inlichtingendienst, de NSA grootschalig de Amerikaanse bevolking bespioneerde. Later bracht hij ook andere zaken aan het licht. Zo heeft hij onder andere onthuld dat de Nederlandse inlichtingendiensten, de AIVD en de MIVD in opdracht van de Amerikanen werken en niet zelfstandig functioneren.

“Jullie diensten werken in feite voor de Amerikanen. Ze voeren gewoon uit wat ze gevraagd wordt”, aldus Snowden in een interview met Nieuwsuur. De inlichtingendiensten in Nederland zouden de Amerikanen ‘onbegrensde toegang‘ verlenen.
Aardig zorgwekkend aangezien hij over documenten beschikt die bewijzen dat de Amerikaanse overheid continu privacywetten aan de laars lapt.

”Nederland, waarom luisteren jullie niet naar mij?” vroeg Snowden zich af.

Dit onderwerp kreeg na een korte tijd van media opwinding, veel minder aandacht dan het verdiende, maar waarom?

”Absolute bullshit”
AIVD-baas Rob Bertholee, vindt de uitspraken van Snowden (voormalig medewerker van de NSA) “absolute bullshit” en vraagt zich hardop af hoe Snowden aan de informatie is gekomen over de AIVD.
Deze uitspraken zijn op z’n minst ‘opmerkelijk’ te noemen, omdat Snowden zijn uitspraken deed op basis van informatie die hij van binnenuit heeft verkregen. 25 medewerkers hielpen Snowden bij het verkrijgen van de benodigde informatie door hun wachtwoorden te verlenen. Hierdoor was het voor hem mogelijk om tussen de vijftig- en tweehonderdduizend geclassificeerde documenten te bemachtigen.

In plaats van met goed onderbouwde tegenargumenten te komen, om het tegendeel te bewijzen, besloot Bertholee om in de verdediging te gaan om zo verdere imagoschade van de Nederlandse inlichtingendiensten te beperken.

Media volgt
Wanneer we kijken naar de meest recente gepubliceerde artikelen in de media over Edward Snowden, zien we een opmerkelijk patroon naar voren komen. Er wordt namelijk flink gehoor gegeven aan de oproep van AIVD-baas Rob Bertholee aan de media: “Wie biedt meneer Snowden nou écht tegenspel?”

Het opinieblad Elsevier zette Snowden in een recent artikel eveneens neer als een ‘ordinaire landverrader’.
De NRC begon kritisch maar keek eveneens de andere kant op en publiceerde een artikel met de titel: ”AIVD-baas had gelijk”.
De NOS én het RTL-nieuws plaatsten later nog enkele artikelen die vooral gingen over de onthullingen van Snowden omtrent het afluisterschandaal in het buitenland. De onthullingen over Nederland en de AIVD werden nauwelijks meer besproken.

Kamervragen
SP-Kamerlid Ronald van Raak wilde van de minister van Binnenlandse Zaken, Ronald Plasterk weten of hij de mening van AIVD-baas Bertholee deelde. Hierover heeft hij ook kamervragen gesteld.
Als we naar het officiële antwoord van de minister kijken, wordt GEEN van de volgende vragen duidelijk ontkent door de minister van Binnenlandse Zaken:

  • Kunt u uitsluiten dat de AIVD in het verleden de National Security Agency (NSA) of een andere Amerikaanse geheime dienst direct of indirect behulpzaam is geweest bij de inzet van bijzondere middelen tegen of in een ander Europees land?
  • Hoe kunt u aannemelijk maken dat de Duitse geheime dienst de Amerikanen wel heeft geholpen bij spionage in andere Europese landen en Nederland niet?
  • Klopt het dat Nederland als lid van de Amerikaanse ‘Nine Eyes’ een meer bijzondere band heeft met de NSA dan Duitsland, dat niet onderdeel is van deze exclusieve club van landen met wie de NSA nauw samenwerkt?

De minister ging niet in op de laatstgenoemde vragen met als voornaamste excuus: ”Over de invulling van de samenwerking tussen Nederlandse en buitenlandse diensten kunnen in het openbaar geen uitspraken worden gedaan”.

Wanneer kritische vragen onbeantwoord blijven, is het duidelijk dat er iets gaande is waar de bevolking niet teveel over mag weten, terwijl het ons allemaal aangaat.

Zou Snowden volgens u echt zijn ‘vrije’ leven op het spel zetten, door ‘bullshit’ te verspreiden? Moeten wij nou écht onze ogen sluiten, onze vingers in de oren stoppen en ervan uitgaan dat iemand met een hoge positie altijd de waarheid spreekt?

Of is er meer aan de hand? Tevens staat de democratie die wij zo hoog in het vaandel hebben ook voor transparantie.

De Nederlandse bevolking heeft recht op de waarheid. De waarheid die door de politiek en de media nog steeds verzwegen wordt.

Blijf ons volgen voor nog meer nieuws omtrent het onderwerp.

[wpdevart_like_box profile_id=”destillewaarheid” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

4 gedachten over “Snowden: ”Nederland, waarom luisteren jullie niet naar mij?””

  1. Dit heet nu politiek, Poly tica oftewel veel gezichten. Overheid sponsort media, media schrijft wat zij willen dat ze mogen schrijven, heel simpel dus.u krijgt precies te horen wat u mag weten van de overheid. Wij noemen dit Vrijheid, mooi he.

  2. Pingback: Snowden: ”Nederland, waarom luisteren jullie niet naar mij?” | GoneNative News

  3. Wat Peter zegt sta ik 100 % achter, ik ga nog een stap verder als je kwaliteiten bezit , en TE intelligent bent , word je omgelegd , of per ongelijk overreden , Pim was ook tegen de Joint Stryk Vechter , zo had hij meerdere uit spraken die Amerika helemaal niet wilden horen, en het zag er naar uit dat hij de hoogste post in ons land ging veroveren , dus moest hij dood.

Reacties zijn gesloten.