NOS blijft Amerikaanse propaganda verspreiden

 

Opnieuw is de NOS betrapt op het verspreiden van Amerikaanse propaganda. De manier waarop bericht wordt over o.a. het conflict in Syrië, de spanningen in oost-Europa en de MH-17 tragedie, laat duidelijk zien dat de redactie zelf in Amerikaanse propaganda trapt, en hierdoor een vooringenomen mening heeft ontwikkeld. Steeds meer mensen in Nederland maken zich zorgen over de objectiviteit, onafhankelijkheid en de neutraliteit van de NOS. En terecht! Het is immers onze enige publieke zender, die wij overigens zélf financieren. Bij een recent artikel over een gebombardeerde moskee in Syrië valt de NOS opnieuw door de mand.

Bij een luchtaanval op 16 maart op een moskee in het Syrische dorpje al-Jina kwamen 42 mensen om het leven. De NOS heeft er drie artikelen over geschreven. Alhoewel de NOS in het eerste artikel nog alle opties open houdt, wordt er in de tweede artikel de indruk gewekt dat de V.S. niet aansprakelijk zou zijn voor de luchtaanval. Vrij opmerkelijk aangezien er door de V.S. zelf toegegeven is dat zij wel degelijk op die plek een luchtaanval uitgevoerd hebben, alleen ”niet op de Moskee hadden gericht”, maar op een gebouw op 15 meter afstand van de moskee. Door te claimen dat de V.S. niet aansprakelijk zou zijn voor de luchtaanval, en de vinger te wijzen naar Rusland en Assad, verspreidt de NOS Amerikaanse propaganda, oftewel: nepnieuws.

Ravage na de luchtaanval


Bellingcat
Het Britse onderzoeksbureau Bellingcat wordt veelvuldig door de NOS geciteerd. Zo werden onderzoeksresultaten volop gebruikt bij artikelen over MH17, maar ook bij luchtaanvallen in Syrië. Wat opvallend is, is dat de NOS Bellingcat enkel als bron gebruikt indien het onderzoeksbureau Rusland of Assad de schuld geeft. Zo heeft bellingcat ook een onderzoek gedaan naar de Moskee in al-Jina, waaruit blijkt dat de V.S. wel degelijk schuldig is. Toch heeft de NOS ervoor gekozen om dit onderzoek te negeren. Onderzoeksresultaten worden door de NOS blijkbaar enkel gebruikt wanneer het de Westerse NAVO-agenda uitkomt.

Nepnieuws
De afgelopen maanden heeft de NOS onze tijdlijnen volgegooid met nieuws over ‘nepnieuws’. Er zijn maar liefst 71 artikelen over nepnieuws te vinden op de website van de NOS, waarin de Nederlandse burger gewaarschuwd wordt voor dit fenomeen. Maar wat ze vergeten zijn te melden is dat er in Nederland (buiten de mainstream-media om) amper nepnieuws bestaat, in tegenstelling tot wat continu wordt gesuggereerd in de Nederlandse media. Villamedia meldde afgelopen woensdag dat de samenwerking tussen Nu.nl, Universiteit Leiden en Facebook tot nu toe geen resultaten heeft opgeleverd. Toch koos de NOS ervoor om dit nieuwsbericht compleet te negeren. Met het woordje ‘nepnieuws’ wordt er doelbewust zand gestrooid in de ogen van de bevolking. Men moet vooral denken dat de alternatieve media leugens verspreiden, en de mainstream media (NOS/Volkskrant/Telegraaf etc.) te vertrouwen zijn. Onze lezers weten natuurlijk wel beter.

[wpdevart_like_box profile_id=”destillewaarheid” connections=”show” width=”300″ height=”280″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]