Chinese president Xi Jinping: ”Het gebeurt allemaal voor de nieuwe wereldorde”

putinxi

Aangezien de Verenigde Staten en Europa een steeds agressiever beleid voeren ten aanzien van China, heeft Peking zich verplaatst naar de vorming van een (militaire) alliantie met Rusland om samen een blok te vormen tegen de NAVO-agressie. Op de 95e verjaardag van de Chinese Communistische Partij vorige maand, hield Xi Jinping een toespraak waarin hij pleitte voor de militaire unie met Rusland. De wereld verschuift langzaam naar een onomkeerbare situatie, die we niet meer kunnen negeren. Hoelang duurt het nog voordat de vlam in de pan slaat?

De uitspraken van de Chinese president komen op een moment dat zowel Peking als Moskou zichzelf kwetsbaar voelen voor het voortdurend agressiever wordende Amerikaanse buitenlands politiek, dat heeft geresulteerd in een reeks van massale gevaarlijke oorlogsspellen op de drempel van beide landen. Ook de plaatsing van raketschilden zijn directe gevolgen hiervan. Deze worden geplaatst op strategische plaatsen om de capaciteit te beperken van zowel Rusland als China om zo zichzelf te verdedigen wanneer het conflict plaats zal vinden. De president benadrukte dat China communistisch blijft. Dat de Chinese economie kapitalistisch is, betekent niet dat ook het westerse politieke systeem in China wordt ingevoerd, zei Xi Jinping.

Nieuwe wereldorde
De wereld staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen,” zei de gefrustreerde Chinese president. “We zien hoe de Europese Unie geleidelijk instort, net als de Amerikaanse economie. Het gebeurt allemaal voor de nieuwe wereldorde.“, voegde hij eraan toe. De retoriek lijkt ook te zijn gericht tegen het onderdrukken van de binnenlandse dissidenten in China, bijvoorbeeld met ambtenaren die reeds een beroep deden op de burgers om waakzaam te blijven voor anti-overheid agitatoren die ‘agenten van het Westen’ zouden kunnen zijn. Alhoewel er snel wordt gedacht aan een of ander complot, bestaan de plannen voor de ‘nieuwe wereldorde’ wel degelijk. De NOS praat er liever niet over, maar RTL nieuws heeft er wel eens aandacht aan besteedt. De nieuwe wereldorde is kort gezegd een plan waarbij er een wereldparlement met maar één wereldregering bestaat. Nationale parlementen verliezen een belangrijk deel van hun macht en soevereiniteit, en worden een soort provinciale staten. Indien de Nederlandse bevolking het blijft bestempelen als een ‘complot’, zal Nederland gratis weg worden gegeven aan de machtszuchtige elite.

Den Haag
De VS eist dat Beijing wordt verdreven uit zijn historische grondgebied gebaseerd op een twijfelachtige uitspraak dat is bekritiseerd door juristen die beweren dat China nooit de bevoegdheid van Den Haag heeft voorgelegd. Het verliezen van het grondgebied in de Zuid-Chinese Zee zou een grote tegenslag zijn voor de economische ambities van Peking, aangezien in het licht van het feit dat meer dan 40% van de wereldbevolking reist door het gebied, die ook de thuisbasis is van een van ’s werelds grootste diep water olie- en gasvelden. Xi Jinping laakte verder impliciet het optreden van de Verenigde Staten in de Zuid-Chinese Zee. De wereld moet volgens hem niet door één supermacht worden bestuurd, maar door meerdere landen. Dezelfde woorden gebruikte ook Poetin eerder in Sochi. Het wordt steeds duidelijker dat het internationaal gerechtshof in Den Haag, enkel wordt gebruikt wanneer het de EU en de V.S. uitkomt. Indien het gerechtshof echt onhafhankelijk zou zijn, zaten een heleboel Amerikaanse ex-presidenten al lang achter slot en grendel. De oorlogsmisdaden in Irak bijvoorbeeld kunnen nooit meer vergeten worden, toch is niemand hiervoor gestraft.

Poetin
Niet alleen de Chinese president uitte zijn zorgen in het openbaar. Volgens de Russische president Poetin werd Rusland voorgelogen toen de Amerikanen zeiden dat het raketschild in Roemenië bedoeld was om een nucleaire dreiging uit Iran tegen te houden. Volgens hem bestaat deze dreiging niet in werkelijkheid, maar alleen in de berichtgeving van Westerse media. Hij verwijt journalisten dat ze niet kritisch genoeg geweest zijn ten aanzien van het raketschild en de valse voorwendselen waaronder deze gebouwd werd. Poetin verbaast zich erover dat zoveel journalisten daar het gevaar niet van in zien en dat de wereld op deze manier in een nieuwe (nucleaire) oorlog gesleept wordt. De gefrustreerde president zei tijdens een persconferentie onder andere:

”Ze worden dus geladen met raketten die een gebied van 500 kilometer kunnen bereiken. Maar we weten dat de technologie zich ontwikkelt en we weten zelfs in welk jaar de VS haar volgende raketten gereed zal hebben. Deze raket kan afstanden tot 1.000 kilometer afleggen, en daarna misschien nog veel verder. En vanaf dat moment zullen ze direct het nucleaire potentieel van Rusland bedreigen. We weten van jaar tot jaar precies wat er staat te gebeuren en zij weten dat wij daarvan op de hoogte zijn. Maar aan de journalisten worden fabeltjes verteld. Jullie [journalisten] nemen deze fabels over en verspreiden deze onder jullie eigen bevolking. Jullie journalisten voelen echter op geen enkele manier de onderliggende gevaren, dit baart mij zorgen. Hoe kunnen jullie niet begrijpen dat de wereld op deze manier in een onomkeerbare richting getrokken wordt? Terwijl zij doen alsof er niets aan de hand is. Ik weet echt niet meer hoe ik nog tot jullie door kan dringen…”

De Russische president Vladimir Poetin heeft lang verheugd op de ontwikkeling van een bredere militaire en economische betrekkingen met China te verwijzen naar de bestaande samenwerking als een “allesomvattend en strategisch partnerschap.” Met de internationale gemeenschap die zich steeds meer tegen Peking keert, plus de in het kielzog van de heersende Zuid-Chinese Zee en de plaatsing van de THAAD anti-raketsystemen in Zuid-Korea, staat Rusland standvastig in de ondersteuning van de Chinezen die betrokken zijn bij massale gezamenlijke militaire oefeningen in de Stille Oceaan.

Het wordt steeds duidelijker dat Rusland en China niet bereid zijn om op hun knieën te gaan voor de NAVO. Wij willen jullie dan ook waarschuwen voor de propaganda tegen Rusland en China die alleen maar heviger zal worden de aankomende tijd. Omdat Nederland ook lid is van de NAVO, zal de media een compleet ander beeld schetsen dan de werkelijkheid. Maar of dat nog gaat werken…

[wpdevart_like_box profile_id=”destillewaarheid” connections=”show” width=”300″ height=”280″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]