Tien Franse extremisten opgepakt wegens beramen aanslag op Moslims

Tien extreemrechtse radicalen zijn zondagavond 24 juni opgepakt in een grootschalige anti-terreuroperatie in Frankrijk, melden verschillende Franse media. De arrestaties werden verricht door de Algemene Directie voor Interne Veiligheid (DGSI) als onderdeel van een anti-terrorisme onderzoek naar een geplande aanslag op willekeurige moslims. Tijdens de grote politie-actie werden meerdere vuurwapens, granaten en zelfgemaakte explosieven gevonden.

De razzia’s werden uitgevoerd in de regio Parijs, de westelijke regio’s Haute-Vienne en Charente-Maritime, alsmede op het eiland Corsica. De verdachten, tussen 32 en 69 jaar oud,  en hadden een ‘slecht gedefinieerd plan om een ​​gewelddadige daad te verichten, gericht op mensen van het islamitische geloof’, vertelde een bron dicht bij het onderzoek aan AFP. Tijdens de invallen vonden de veiligheidstroepen verschillende wapens, granaten en zelfgemaakte explosieven, die blijkbaar geproduceerd zijn door de verdachten.

Politieagent
Een gepensioneerde politieagent geïdentificeerd als Guy S. was een van de gearresteerden, meldt Le Parisien. De 65-jarige man wordt ervan verdacht de l’Action des forces opérationnelles-beweging (AFO) te leiden, een extreem-rechtse groep, waartoe alle gearresteerden behoren. De clandestiene organisatie zouden ‘wraak willen nemen’ op de slachtoffers van de islamistische aanslagen die Frankrijk de afgelopen jaren hebben getroffen.

Het is de tweede grote extreemrechtse samenzwering die in minder dan een jaar tijd door de Franse veiligheidstroepen wordt gedwarsboomd. In oktober 2017 arresteerde de anti-terreur eenheden ook al tien mensen in de gebieden van Parijs en Marseille over een vermeende samenzwering om moskeeën, migranten en zelfs voormalig presidentskandidaat Jean-Luc Melenchon aan te vallen.

Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte!

,