75 aanslagen tijdens Ramadan: Daesh (ISIS) bewijst zélf dat ze niks te maken hebben met de Islam

 

Het wordt met de dag duidelijker dat de ‘Jihadisten van de Islamitische Staat’ lang niet zo islamitisch zijn zoals ze zelf beweren. Voor het meest recente bewijs van dit feit moeten we de brute slachtpartijen die hebben opgetreden tijdens de islamitische heilige maand Ramadan op een rijtje zetten. De Ramadan is een periode van spirituele bezinning, rust en terughoudendheid waarin moslims vasten van zonsopgang tot zonsondergang en meer dan ooit worden aangemoedigd om zich te onthouden van gedrag dat als zondig wordt beschouwd. Behalve Daesh. Zij hadden het te druk met het plegen van aanslagen. De Islam onderwijst, zoals de meeste wereldreligies, al de vrede in de regel. Daarbovenop stelt de Koran dat het doden van één persoon gelijk staat aan het doden van de hele mensheid (5:32).

Toch heeft dit Daesh niet weerhouden om maar liefst 75 bloedige slachtpartijen tijdens de heilige maand Ramadan uit te voeren. De voornaamste slachtoffers: in bijna alle gevallen onschuldige moslims. Ondertussen blijven de media ze noemen zoals ze graag genoemd willen worden, namelijk: ‘Islamitische Staat’. De slachtoffers noemen deze terroristische organisatie liever DAESH, welke een afkorting is voor de Arabische naam ‘Dawlat Al-Islamiyah f’al-Irak wa Belad El-Sham’. Daesh heeft zelf al aangegeven dat ze de naam Daesh verafschuwen. Daesh is vergelijkbaar met een ander Arabisch woord – dash – wat ‘vertrappen’ of ‘verpletteren’ betekent, die dus de bron van hun afkeer zou kunnen zijn. Westerse media die nog steeds ‘ISIS’ of ‘Islamitische Staat’ gebruiken, geven de terroristen alleen maar hun zin. Wij geven liever gehoor aan de slachtoffers en blijven ze daarom Daesh noemen. Maar waarom blijven de media ze aanduiden als ‘Islamitische Staat’? Ontstaat er op deze manier geen verschrikkelijk scheef beeld over de Islam bij de onwetende nieuwskijker? Wie een beetje verstand heeft van wereldreligies, weet dat de Islam helemaal niet zo veel anders is dan bijvoorbeeld het Christendom: beide religies met vrede als basis.

nos

Wikileaks
In 2013 leerde Nederland via de media Daesh kennen. Elke zender het er opeens over: De meest brute terroristische organisatie die er bestaat kreeg alle aandacht die ze wilden. Elk propagandafilmpje van Daesh dat verscheen werd gelijk aandachtig bestudeerd en uitvergroot door de internationale media. Vanaf dat punt begon toevallig ook de eerste grote stroom aan onwetende ‘import-jihadisten’ richting Syrië te reizen. Of er een verband is? Dat laten we aan jullie over. De terroristische organisatie bestaat naar eigen zeggen sinds 1999 en stamt af van Al Qaida. Daesh is een terroristische groepering die momenteel voornamelijk actief is in Syrië, Irak en Libië. Na het uitbreken van de Syrische burgeroorlog werd de groepering in 2013 voor het eerst onder de naam ISIS in Syrië actief. Sindsdien groeide de organisatie explosief waaruit duidelijk naar voren komt dat zij gefinancierd worden door één of meerdere grootmachten. Later bleek dat het geld vanuit zowel Arabische, als westerse landen stroomde naar de organisatie. Gelekte documenten op Wikileaks onthullen dat de V.S. al vroeg wist over het bestaan van deze groepering, en liet ze ‘onder toeziend oog’ groter en machtiger worden. Het hoogtepunt van Daesh was net voordat de Russische luchtaanvallen begonnen.

De Nederlandse bevolking leerde een terroristische organisatie kennen die de meest afschuwelijke gruwelijkheden in naam van de islam pleegt. Het zouden allemaal ‘extremistische moslims’ zijn, terwijl Daesh eigenlijk net zo weinig te maken heeft met de Islam, als Anders Breivik met het Christendom. ‘Allahu Akbar’ roepen voor het drinken van een biertje maakt de alcohol niet ‘Halal’ (toegestaan) voor moslims. Dezelfde regel geldt voor het doden van onschuldige mensen. Door Daesh ‘islamitisch’ te noemen, anti-Islam demonstraties in de schijnwerpers te zetten en vredesdemonstraties te negeren, wordt er ook nog eens een ruk gegeven aan de mening van de onschuldige nieuwskijker met polarisatie als gevolg. De geïnformeerde burger daarentegen weet wel beter.

Ramadan
Laten we de gelekte geheime documenten die de media toch al negeren achterwege laten. De geïnformeerde burger weet inmiddels wel dat Daesh niets meer is dan een groep huurlingen met een enorm krachtig propagandamachine en een boel doorgedraaide psychopaten. Ramadan is voor moslims net achter de rug, en als we alle aanslagen die Daesh gepleegd heeft bij elkaar optellen, komen we uit op 75. De bloedigste aanval was op 3 juli 2016 in Baghdad waarbij 281 doden vielen. Daesh eiste onmiddellijk de aanslag op. Daesh koos voor een markt waar moslims de voorbereidingen voor Eid al-Fitr (Suikerfeest) aan het inkopen waren. Het was een van de ergste aanslagen voor het land in jaren. De meest opmerkelijke aanslag tijdens de Ramadan was die in Medina. Alhoewel Medina één van de heiligste steden is voor Moslims, weerhield dat ze niet om er ook een aanslag te plegen tijdens de ramadan. De aanvaller liet zijn bomgordel vlakbij de Moskee van de Profeet afgaan, en doodde hierbij 4 bewakers. Alle 4 moslims.

Terrorisme
De enige terroristische aanslag in Nederland van dit jaar speelde zich af op 27 februari 2016 in Enschede, waarbij een molotov cocktail (brandbom) werd gegooid richting een volle Moskee. Tijdens de aanslag waren ook meerdere kinderen in het gebouw aanwezig. Dit soort misselijkmakende daden zijn het gevolg van polarisatie en onwetendheid. Dit was zeker niet het enige incident, maar wel de eerste die door het OM aangemerkt is als terrorisme. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat 4 op de 10  Moskeeën in Nederland in de afgelopen tien jaar te maken hebben gehad met één of vaak meerdere voorvallen van discriminatoire agressie en geweld. Vernieling, bekladding, brandstichting, dreigbrieven en het ophangen van een varkenskop  behoren tot de meest voorkomende incidenten. Het aantal incidenten in de afgelopen jaren relatief hoog  (55  in totaal bij 39 moskeeën) in vergelijking met voorgaande jaren en vaak ging het om ernstige incidenten zoals brandstichting. Een deel van deze moskeeën maakte zulke incidenten minstens jaarlijks of zelfs vaker mee. Bijna de helft van de respondenten zag de algemene vijandige houding tegenover moslims en de Islam als het belangrijkste motief voor de agressie.

Het is noodzakelijk om op te merken dat Daesh maar liefst 75 aanslagen heeft gepleegd tijdens de Ramadan. Deze terroristen houden zich duidelijk niet vast aan de principes van het geloof dat ze als het ware ‘gekaapt’ hebben. De Islam is geen haatdragende, moorddadige religie, ongeacht wat onwetende politici en de media je willen doen geloven. Als we de schuld aan de Islam geven voor het ontstaan van Daesh – in plaats van geopolitiek getouwtrek op het wereldtoneel – dan worden moslims het slachtoffer van paniekzaaierij, vooroordelen en onverdraagzaamheid waardoor ze vervolgens vervreemd raken onder een samenleving waarin ze (net als iedereen) normaal in vrede willen leven. Het is niet de Islam die voor radicalisme en polarisatie zorgt. Het is onwetendheid.

[wpdevart_like_box profile_id=”destillewaarheid” connections=”show” width=”300″ height=”280″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]