Mohammed Ali haalt uit naar Daesh en Donald Trump

muhammad-ali-768

Bokslegende Mohammed Ali haalde onlangs hard uit naar presidentskandidaat Donald Trump aangaande zijn recente uitspraak om moslims die overwegen af te willen reizen naar de Verenigde Staten geen visum meer te verlenen. De legendarische oud-bokser bewaarde zijn hardste stoten voor de militanten van Islamitische Staat die volgens Ali, door hun extremistische gedachtegoed veel onschuldige burgerslachtoffers maken.

Donald Trump, op dit moment de koploper van de Republikeinse presidentskandidaten, beloofde zijn aanhangers dat indien hij de nieuwe president zou worden van de Verenigde Staten, hij ervoor zal zorgen dat de moslims die van plan zijn de VS te bezoeken geen toegang meer te verlenen. Het voorstel van Trump kwam een week na de dodelijke aanslagen in San Bernardino, die gepleegd zou zijn door een getrouwd stel die volgens de FBI een jaar geleden “radicaliseerden” en vóór de aanslagen op Facebook trouw hadden gezworen aan IS.

“Ik ben zelf moslim, en ik kan u verzekeren dat de aanslagen in Parijs, San Bernardino, Beiroet en Bagdad helemaal niks te maken hebben met de islam.
Echte moslims weten dat het meedogenloze geweld van deze zogenaamde jihadisten indruist tegen alle grondbeginselen van onze godsdienst.” aldus Ali.

“Wij als moslims moeten opstaan tegen diegene die de islam misbruiken om hun eigen doelen te kunnen bereiken.” Ali voegde hier nog aan toe dat de presidentskandidaten in plaats van haat promoten er beter voor kunnen kiezen de islam meer bespreekbaar te maken onder de Republikeinse aanhangers zodat ook zij de islam veel beter kunnen begrijpen en misstanden weggenomen kunnen worden.

De sentimenten van Ali werden voorheen al benoemd door president Obama, die eerder in september 2014 al liet doorschemeren dat er helemaal niks islamitisch was aan IS en dat het grootste deel van de slachtoffers van  moslims in Irak en Syrië zijn.

Trump
Daarnaast maakte Trump ook duidelijk dat zelfs Amerikaanse moslims die in het buitenland verblijven, onder zijn voorgestelde plannen zouden vallen. Toen een journalist van de website The Hill aan Trump’s woordvoerster Hope Hicks vroeg of de “ban” ook gold voor Amerikaanse moslims, antwoordde zij: iedereen.
Trump probeert met zijn onwaarheden de luisteraars te overtuigen door telkens een beroep te doen op het gezonde verstand en logica van een persoon. Maar details over hoe hij het precies wilde aanpakken bleven uit. In een recent interview gaf Trump al aan de “ban” op moslims niet opgeheven zal worden totdat de vertegenwoordigers van ons land precies kunnen achterhalen wat er gaande is.”

De anti-Washington retoriek vormde steeds een essentieel onderdeel van Trump’s campagne, maar afgelopen maandag kondigde Trump aan meer aandacht te gaan besteden “aan de grote haat die heerst onder een grote groep moslims jegens de Amerikanen.”

Sympathisanten
Een dag na de uitspraken van Trump, omsingelden een aantal gewapende mannen het islamitische centrum in Irving (Texas). De sympathisanten van Donald Trump kondigden aan naar Irving af te reizen om de “islamisering van Amerika” te stoppen.

De militie publiceerde later op Facebook de woonadressen van tientallen lokale gezinnen waarvan zij dachten dat het moslims waren of simpelweg moslim sympathisanten. De leider van de militie pareerde de kritiek op Facebook door te zeggen dat als zijn jongens een “hitlist” hadden, dit dan allang op het nieuws te zien was.

Na het incident in Texas, beweerde Trump dat “duizenden” moslim in New Jersey de 9/11 aanslagen hadden toegejuicht maar dit werd al snel ontkracht door de politie van New Jersey. De politie wist te melden dat er op die dag helemaal geen manifestaties hadden plaatsgevonden en Trump het verhaal uit zijn duim zoog.

Obama
Bijna de gehele Amerikaanse bevolking schoof onlangs Mohammed Ali naar voren als een van de grootste Amerikaanse sporthelden. Dit werd onlangs ook duidelijk gemaakt door Obama tijdens de National Adress begin deze maand. Obama reageerde tijdens zijn toespraak in de Oval Office op de gruwelijke aanslagen in San Bernardino, de president kondigde tijdens zijn toespraak tevens aan dat als het aan hem ligt er meer controle komt op het legaal bezitten van een wapen en verdedigde tegelijk ook zijn strategie aangaande Islamitische Staat in Irak en Syrië.

Dit is niet de eerste keer dat Ali de islam in de media heeft verdedigd. In een interview met het blad Reader’s Digest op 11 september 2001 onderstreepte Ali al dat de daders van de aanslagen op New York en Washington ”niet de volgelingen waren van de ware islam.”

Ik ben boos dat de media een bepaalde groep laat zien die overal in de wereld dood en verderf zaaien en dat ze deze barbaren moslims durven te noemen. Het zijn racistische fanatici die zichzelf helemaal geen moslim mogen noemen“.

Het gedachtegoed van Ali over terroristen die in naam van de islam aanslagen plegen, heeft een groot draagvlak binnen de islamitische gemeenschap wereldwijd. Veel mensen zien dit niet in omdat ze de islam enkel leren kennen via de media. Maar of dat nou zo slim is…