Rusland nadert overwinning op Westen, Westerse “Media” blijven morsen.

putin 

Analisten en sceptici stonden versteld te kijken nadat afgelopen week Rusland vanuit de Kaspische Zee succesvol 26 kruisraketten lanceerden op IS-doelen in Syrie. De Russische Minister van Defensie, Sergei Shoigu wist in de geplande televisie ontmoeting met president Poetin te melden dat de Russische Kaspische floot 26 kruisraketten heeft gelanceerd op doelen 1500 km van de Kaspische Zee. Hiermee bewees Rusland net als de Verenigde Staten maritiem gemakkelijk doelen op grote afstand te kunnen vernietigen, voorheen dachten experts dat alleen de Verenigde Staten over deze mogelijkheden beschikten.

Maar hier bleef het niet bij. Een dag na de lancering, kwam de NOS met het bericht dat “Russische raketten per ongeluk zijn beland in Iran” met als bron een aantal anonieme Amerikaanse functionarissen binnen het Amerikaanse ministerie van Defensie. Ook vandaag stonden de nieuwspagina’s vol met het bericht dat de Turkse luchtmacht een drone heeft neergehaald die 3 kilometer het Turkse luchtruim was binnengevlogen. Kort erna stonden de nieuwspagina’s van verschillende Amerikaanse media vol met aantijgingen jegens Rusland. Dit namen de Nederlandse mainstream media blindelings zonder enig onderbouwend bewijs over. Tot op heden is niet bekend tot welk land de drone toebehoort.

Een belangrijke en kritische vraag die we moeten stellen is, waarom een door de Staat gefinancierde omroep onverantwoordelijk en zonder enig onderzoek dit soort nieuwartikelen overneemt die gebaseerd zijn op “anonieme” bronnen, die er alles bij gebaat zijn het conflict tussen Rusland en de Verenigde Staten verder te doen oplaaien?

Rol Turkije
Een tweede kritische vraag die we moeten stellen is wat het Westen (inclusief NAVO) rekent tot het Turks “luchtruim.” De Turkse luchtmacht is al enige tijd actief boven Noord-Syrië, een door de Koerden gecontroleerd gebied. Sinds de geïntensiveerde Turkse bemoeienis in het gebied is het Westen dit steeds meer gaan rekenen als “toekomstig” grondgebied van Turkije en werden alle luchtaanvallen op de Koerden in Irak en Syrië oogluikend geaccepteerd. De vraag of dit op korte termijn nog getolereerd zal worden door Rusland zal snel beantwoord zijn.

2000px-syria18

Onlangs heeft een Amerikaanse kolonel, Jack Jacobs toegegeven dat de Verenigde Staten en de NAVO niks kunnen doen indien de Russen samen met Assad besluiten het Syrische luchtruim af te sluiten. De vraag is waarom Turkije tot op heden weigert om de luchtaanvallen samen met de Rusland te coördineren. Tot nu toe heeft Rusland alleen in het westen -en zuiden van Syrië, waar het zelf actief is, het luchtruim afgesloten. Indien Rusland haar operaties gaat uitbreiden richting Irak, dan is het onvermijdelijk dat Rusland in samenspraak met Assad en de Koerden het luchtruim boven Noord-Syrië besluiten af te sluiten. Hoe zal Turkije hierop reageren?

Waar zal de koppigheid van president Erdogan toe kunnen leiden nu president Poetin heeft aangegeven de Russische bombardementen in Noord-Syrië te willen gaan coördineren met de Koerdische strijders?

Ook de NAVO probeert zich maar al te graag in het conflict te mengen met o.a. de scherpe uitlatingen van Jens Stoltenberg dat Rusland een militair conflict uitlokt met een NAVO-lidstaat en dat de NAVO ten allen tijde klaar staat om in te grijpen.

Nieuwsuur podium “gematigde rebellen”
Het programma Nieuwsuur besteedde op woensdag aandacht aan het voortdurende conflict in Syrië waarbij de commandant van de FSA, Abdul Jabar Akaidi werd geïnterviewd. Abdul Jabar Akaidi eiste van de Internationale Coalitie (waaronder Nederland) dat ze meer militaire steun moeten gaan verlenen in de strijd tegen Assad en de Russen. Hij noemde de Obama-regering o.a. onbetrouwbaar en verklaarde openlijk dat hij “vrienden” had binnen het Amerikaanse Congres die hen voorzien van wapens.

Rusland heeft het Vrije Syrische Leger gevraagd om de strijd tegen IS gezamenlijk te coördineren en te praten over een definitieve politieke oplossing.

Maar hoe wil je over een oplossing gaan praten als een FSA commandant op de Nederlandse televisie toegeeft dat zijn steun vooral afhangt van een aantal Haviken binnen het Amerikaanse Congres, die nauwe banden hebben met Amerikaanse -en Israelische wapenleveranciers?

Het is logisch dat de FSA enige politieke toenadering tot de Russen wordt afgeraden, omdat ze anders geen wapens meer zullen ontvangen van hun Amerikaanse “vrienden.”

Gelukkig zijn er signalen die laten zien dat het Nederlandse volk snel ontwaakt.  Een grote meerderheid binnen de Nederlandse samenleving ziet een toenadering tot president Assad en de Russen als dé enige manier om het conflict op te lossen. Een belangrijke vraag die gesteld moet worden aan onze regering is wie de “gematigde” rebellen nou echt zijn die de Nederlandse regering in deze strijd steunt? Tevens is het van belang dat het Kabinet Rutte zich moet inspannen om alle splinterpartijen binnen het Vrij Syrische leger zo snel mogelijk in kaart te brengen zodat er duidelijkheid ontstaat over wie wij écht steunen in deze strijd.

Maar de mainstream media in het Westen- en Nederland blijven volhouden dat de “gematigde” rebellen, Syriërs zijn die niet deel uit maken van de Al Nusra Front of andere terroristische organisaties die actief zijn in Syrië. De Amerikaanse “foreign policy” wordt steeds openlijker gepropageerd in de Nederlandse mainstream media. Door de grote vluchtelingenstroom zijn de mensen de propaganda leugens steeds meer gaan doorzien.

Alle Russische straaljagers en drones keren terug
Onlangs bracht de Russische Ministerie van Defensie in een statement naar buiten dat alle Russische straaljagers en drones die actief waren boven Syrië veilig en heel zijn teruggekeerd en hun missie hadden volbracht. Een statement dat totaal genegeerd werd door de media in Nederland. Een poging om er een nieuwsbericht over te schrijven en Nederlandse burger objectief te informeren over dit incident werd niet overwogen, tot onze spijt.

Roep om verandering
Dat de Nederlandse media haar prioriteiten niet meer kent wordt met de dag duidelijker. Hoe je het wendt of keert, het Westen zal door de enorme vluchtelingenstroom moeten gaan onderhandelen met president Assad. Het toenemende verzet tegen de vluchtelingenstroom door de Europese bevolking alleen is niet genoeg. Wij moeten eisen dat onze regering de steun aan de mislukte “Internationale Coalitie” tegen “Islamitische Staat” laat vallen en kiest voor een intensief politiek dialoog met de Syrische president en de strijdende partijen in Syrië die openstaan voor een politieke oplossing. Alleen dit zal de vluchtelingenstroom een halt toeroepen. Een politieke oplossing die leidt tot een wapenstilstand en veilige zones in Syrië is de enige weg om de Syrische vluchtelingenstroom te kunnen controleren en uiteindelijk te stoppen.

Maar dit gaat natuurlijk allemaal niet wanneer de “gematigde” Syrische rebellen worden voorzien van wapentuig, door partijen die er baat bij hebben dat het bloedige conflict dat al meer dan 200.000 (!) levens heeft geëist, blijft voortbestaan. De commandant van het Vrij Syrische Leger eiste in het programma Nieuwsuur zelfs dat de Verenigde Staten en Saudi-Arabië hun “vrienden” moesten gaan voorzien van luchtafweerraketten. U weet dat wanneer dit gebeurt, een wereldwijd conflict zeer dichtbij is.

Binnenkort meer!

[wpdevart_like_box profile_id=”destillewaarheid” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]